Weinig wegopbrekingen in Rotterdam

Rotterdam Erasmusbrug

ROTTERDAM – De gemeente Rotterdam waarschuwt inwoners en bezoekers voor verminderde verkeershinder door de extreem lage hoeveelheid werkzaamheden die in de komende weken zijn gepland in de Maasstad. Onder andere de Maastunnel, van Brienenoordbrug en de Erasmusbrug zijn de komende weken normaal begaanbaar. De gemeente zet stewards in en plaatst extra borden om automobilisten te wijzen op het feit dat ze niet om hoeven te rijden.

Automobilisten moeten op op ’t Weena, de Coolsingel, de Maasboulevard en de Boompjes geen rekening houden met vertraging. Ook op de Bergweg, West-kruiskade en de nieuwe Binnenweg kunnen automobilisten overlast hebben van een snelle doorstroming, hoewel op die routes voor onduidelijke redenen af en toe auto’s stil zullen staan die doorstroming nog enigszins zullen temperen.

Woordvoerder Eelke Nouta van de Rotterdamse Gemeentewerken laat in een verklaring weten dat hij niet bang is voor chaos: “Ik snap wel dat mensen in de war zijn, nu ze ineens zonder stremmingen door kunnen rijden, maar ik denk dat mensen wel snappen dat dergelijke overlast af en toe noodzakelijk is.”

Hoewel de lage verkeershinder voor de meeste mensen goed nieuws is, is niet iedereen te spreken. Jan Breves van het Verbond van Hoerenlopers (VVH) laat weten dat de leden van zijn vereniging met de handen in het haar zitten, nu ze geen goed excuus meer hebben om te laat thuis te komen: “Je kunt maar zoveel avonden in de week zeggen dat je moet overwerken. Die andere avonden moet je toch echt een ander excuus hebben.” Hij hoopt dat de gemeente snel iets doet aan deze snelle doorstroming. Nouta geeft aan dat Breves zich geen al te grote zorgen hoeft te maken: met één kleine onderhoudsbeurt op het Oostplein zal de hele stad met piepende remmen tot stilstand komen. Wanneer dit gaat gebeuren is voor nu echter nog niet duidelijk.