Een mol die zijn eigen graf gegraven heeft

Talpa

Na een mislukt sport7, volgens sommigen sport-even, begon de grootste producent van tv-rotzooi die de wereld ooit gezien heeft, op eigen kosten opnieuw een tv-station. Eerst heel narcistisch Talpa (wat Mol) betekent, maar later toch verandert in 10. Had iets met de rechten op die naam te maken ofzo… John begreep het allemaal ook niet zo goed, maar gelukkig was SBS niet de moeilijkste…

Gelukkig is het avontuurtje van de Mol snel geëindigd. Gelukkig? Ja, ik behoor niet tot de 14% van de Nederlandse bevolking die het jammer vind dat Talpa/10 van de buis is. Programma’s als de Gouden kooi, waarin mensen worden gedegenereerd tot holbewoners met bijbehorend gedrag vind ik ronduit stuitend. Ik behoor hiermee wellicht tot de grote, overigens niet welverlichte massa, maar daar heb ik vrede mee. Programma’s waarin ene Barend, van wie niemand de achternaam lijkt te weten, en van Dorp, waarvan niemand de voornaam lijkt te weten, werden onderbroken door een sacherijnige ex-voetballer mochten van mij al langer van de buis, dus ik was blij toen die werden afgekocht door onze rijke ome Sjon. Kopspijkers… Dat heb ik wel gemist… Tuurlijk, Jack Spijkerman had wel een show bij Talpa, maar op welk nummer zat die stomme zender ook alweer? Je moest voorbij de BBC, dan over België 1 en 2, via CNN en Al Jazeera. Daar aangekomen in rap tempo langs MTV en TMF, onder RNN7 door, om uit te komen bij de 2 of 3 regionale zenders. Nou, en als je daar eenmaal was, dan was het simpel; Nog 1 net naar boven, en je keek naar Talpa.

Ik heb weinig van Jack Spijkerman gezien, laat ik het daarbij houden. Ik was verheugd toen men mij zei… Nee, niet dat… Toen men mij zei dat Talpa failliet was… Althans, bijna failliet… Zo failliet dat het bedrijfje van de Mol werd overgedaan aan het bedrijf dat in Nederland de meeste pulpzenders heeft, namelijk RTL. Ik was blij dat het afgelopen was. Over en uit… Gouden Kooi op slot, of nee, dat zat hij al, Barend en van Dorp met pensioen, en ik wil zó graag het gezicht van Jack Spijkerbroek zien als hij bij een van de publieke omroepen om een baan smeekt… Ik kijk met spanning uit naar de eerstvolgende aflevering van de lama’s, want volgens mij wordt dat een ‘Talpa is failliet’-special.

Ja, ik was niet bepaald rouwig… Totdat… Totdat mijn moeder me ineens een andere kant van dit verhaal liet zien… Stel nou… Ja, het is te gek om over te praten, maar stel… Stel nou dat de Gouden Kooi verder gaat… OP RTL 4! Na Goede Tijden, Slechte Tijden, of voor de kenners GTST… Dat zijn pas slechte tijden… Ineens kwam Talpa terug… En nu niet meer veilig opgeborgen op kanaal 78 of daar ergens in de buurt. Nee, vlak bij mijn geliefde Net 5, mijn diepgekoesterde Nederland 3, mijn stichtend Nederland 2 en mijn informatief-voor-als-je-moet-leren-maar-geen-zin-hebt-Discovery. Wat is mijn leven waard, nu ik weet dat die rotzooi zo meteen ineens wordt uitgezonden, één kanaal hoger dan de Lama’s. De smet op de kanalen onder de 10 is niet meer weg te poetsen! En het is al begonnen! WANT ZUSJE DE MOL HEEFT AL EEN CONTRACT! Je weet wel, die Duits wauwelende blondine, die behalve een fake-glimlach ook nog fake-tieten en een fake-voorhoofd heeft. Of althans, zo ziet ze er wel uit, want ze moet ondertussen al geruime tijd bejaard zijn. Zal ik je ‘s wat vertellen… Talpa zat bij mij zo ver weggedrukt, dat ik zou zweren dat die blondine fulltime in Duitsland zat. Of met pensioen was… En nu komt ze zo meteen Funniest Home Video’s presenteren, op RTL5! Of het zakelijke nieuws, op 7!!

Ik word gek denk ik… Linda de Mol is terug op mijn tv, en het zal niet lang duren voordat ook ik-ga-voor-het-grote-geld-Jack en Barend & van Dorp terug zijn… Veel meer tegenslag kan een mens in zijn leven niet hebben dacht ik zo…