McDonalds verboden terein voor Islamieten

McDonalds

McDonalds moet bij wet verboden terrein worden voor Islamieten, aldus Peter de Vries. In zijn strijd voor veiligheid haalt PdV de bezem door alles wat maar een klein beetje verdacht is, en wil dat zo snel mogelijk bij wet verbieden. Wat is er dan zo verdacht aan de McDonalds? “Simpel”, aldus de Vries, “Na een grondige undercover speurtocht, waarbij wij gevaar voor eigen leven niet schuwden, hebben we ontdekt dat er geregeld Islamitische mannen en vrouwen uit de McDrive komen, met verdachte pakketjes, waarin van alles verstopt kan zijn!” Tijdens een reconstructie deed Peter voor wat er gebeurde: “Bij het eerste raam worden de plannen gemaakt, en hebben ze contact met een insider, die geïnfiltreerd is ín het McDonalds gebouw. Het valt hier meteen al op, dat vaak maar één persoon het woord voert, vaak de bestuurder van het voertuig waarin ze zich verplaatsen. Ze rijden dan stapvoets door naar het tweede raam, waar de betaling plaatsvindt. Ook hier viel ons iets op: Er wordt altijd contant betaald! Dat kan natuurlijk al niet veel goeds beteken, maar bij het derde, en laatste raam wordt het helemaal te bont; Hier wordt een in bruin papier gehuld pakket, soms zelfs meer dan een, overgedragen aan de bestuurder van het voertuig. Wij verwachten dat het papier bestemd is, om buitenstaanders geen mogelijkheid te geven om te zien wat erin zit, maar wij vermoeden het ergste!”, aldus de Vries.

Toen wij hem vroegen of het niet logischer zou zijn, om aan te nemen dat er eten in die zogenaamde “verdachte pakketjes” zit, antwoordde hij: “Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. In mijn beroep als misdaadverslaggever ben ik al heel wat gerechtelijke dwalingen van politie en justitie tegengekomen om te weten dat je in dit soort situaties niet lang moet praten, maar moet handelen!

De redactie heeft zich na het gesprek tegoed gedaan aan een heerlijke hamburger en een McShake, en tegelijkertijd de “situatie” vanuit het hol van de leeuw bekeken, waarbij we overigens niets verdachts hebben gezien. Een McFlurry aan ‘t eind van de middag zorgde er voor dat onze dag toch nog een beetje nut heeft gehad, na ons zinloze gesprek met de Vries. – de Redactie.

Het moge duidelijk zijn dat bovenstaand verhaal volledig is ontsproten aan mijn fantasie, om de spagaat waarin Nederland zich op ‘t moment bevind te illustreren. De NS en RET roepen om de vijf minuten om dat we toch vooral onze bagage niet in de steek moeten laten, om zoveel mogelijk onveilige situaties te voorkomen. Dat, mede, daardoor afgelopen dinsdag twee onschuldige mannen werden gearresteerd en urenlang werden vastgehouden, omdat ze door een trein heen liepen met een “pakketje” waar hun kleren inzaten, en dat dáárdoor half bespoord Nederland urenlang stillag, doet blijkbaar even niet terzake. Ofzo.

Wat ik eigenlijk gewoon zeggen wil, is dat ‘t toch te gek voor woorden is dat nuchtere Nederlanders zich door de politiek, NS, RET, en andere krankzinnige stemmingmakers zo bang laten maken. Die angst zorgt alleen maar voor nog meer afstand tussen verschillende groepen; Goed geïntegreerde Nederlanders met een andere dan blanke huidskleur worden in “de hoek buitenlanders” gezet, ook al wonen ze al heel hun leven in Nederland, en worden dag in dag uit aangekeken als potentiële terrorist. Dat moet wel pijn doen. En zoals ik sacherijnig wordt als iedereen tegen me zegt dat ik sacherijnig ben, zullen mensen die dag in dag uit te horen krijgen dat ze “buitenlanders” zijn, zich als buitenlanders gaan gedragen; ze willen dan geen eens deel meer uitmaken van de “Nederlandse samenleving”. En geloof me als ik zeg dat dát haat kweekt…