Kreacher (Harry Potter) krijgt eigen film met Sybrand Buma in de hoofdrol

Harry Potter

J.K. Rowling heeft het heel erg duidelijk gemaakt: er komt geen vervolg op de populaire Harry Potter filmreeks. Jammer voor de fans, maar ook zeker jammer voor de studio’s die miljoenen hebben verdiend aan de franchise. Zij komen nu met een creatieve oplossing: Een spin-off van de film, waarin Kreacher, de huis-elf van de Blacks, de hoofdrol krijgt. Sybrand van Haersma Buma zal de rol van Kreacher op zich nemen.

Dat Buma is gevraagd voor deze rol is logisch; doordat hij al veel weg heeft van Kreacher is er minder tijd en rubber nodig voor de make-up. Dat hij ‘ja’ gezegd heeft tegen het aanbod doet vermoeden dat er strubbelingen zijn binnen het CDA, waarvan een deel van de achterban de Harry Potter reeks niet kon waarderen. Buma vindt de commotie over Harry Potter overdreven: “Het is gewoon en leuke filmreeks en ja, er komt magie in voor. Maar als je op die manier gaat redeneren kun je ook wel zeggen dat mensen Pulp Fiction of de Saw-reeks niet moeten kijken. Het lijkt mij gewoon erg leuk om het vervolg op de Harry Potterserie te zien en dat ik er nu aan mee mag werken is een hele eer.”

Doe de test

Voor wie nog niet overtuigd is van het feit dat Buma geknipt is voor de rol van Kreacher, hebben wij onderstaande test in elkaar geknutseld. Bij elke set foto’s moet je kiezen wie jij denkt dat de echte Buma is.

bk 1_kreacher bk 1_buma
bk 2_buma bk 2_kreacher
bk 3_buma bk 3_kreacher
bk 4_kreacher bk 4_buma
bk 5_kreacher bk 5_buma
bk 6_buma bk 6_kreacher
bk 7_kreacher bk 7_buma
bk 8_buma bk 8_kreacher
bk 9_buma bk 9_kreacher
bk 10_keacher bk 11_buma
bk 12_kreacher bk 12_buma